NUNHEM – SINT-SERVAASKAPEL

Limburg | Kunst (expositie) |

Op 29 mei 2023 is het zover: de Open Kerken Dag! Een dag waarop we de schoonheid en de geschiedenis van onze kerken vieren en delen met anderen. Ook de kapel die in 1892 werd gebouwd ter ere van St. Servaas op de plek van een oude kapel doet mee aan deze feestelijke dag.

De kapel heeft in de loop der jaren verschillende restauraties ondergaan, maar is nog altijd een prachtig voorbeeld van religieuze architectuur. Boven de bron die er zich bevindt, werd in 1916-17 een natuurstenen overkapping gebouwd, waarop een reliƫf van St. Servaas is aangebracht. Deze bron is bijzonder omdat hier volgens de overlevering de eerste christenen door St. Servaas werden gedoopt.

Vandaag de dag is de kapel een bedevaartsoord waar mensen komen om te bidden, te mediteren en hun zorgen en wensen te delen. De waterbron heeft een symbolische betekenis en wordt vaak in verband gebracht met genezing en heling.

Op deze Tweede Pinksterdag nodigen we u graag uit om de kapel te komen bezoeken en te ervaren hoe deze bijzondere plek mensen inspireert en verbindt. Kom en ontdek de geschiedenis, de architectuur en de spiritualiteit van deze unieke plek.

Adresgegevens
Sint Servaaskapel
Servaasweg 46, 6083 AS Nunhem
OPEN: 10:00 – 16:00