Bericht van de week

De Brabantse Open Kerkendag wordt de landelijke Open Kerkendag!

Beste lezers,

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat hier een nieuwsbericht van de week is geplaatst, maar in tussentijd heeft de Stichting Open Kerken zeker niet stil gezeten. Op tweede pinksterdag, 29 mei 2023, staat namelijk de derde editie van de Open Kerkendag gepland. De Stichting Open Kerken spreidt haar vleugels uit, want het Brabants/Zeeuwse initiatief gaat het land in. De Brabantse Open Kerkendag wordt namelijk de landelijke Open Kerkendag! De voorbereidingen voor de landelijke uitrol zijn in volle gang. De kerken – ongeacht denominatie of herbestemming – zijn natuurlijk de wind onder onze vleugels, dus wij hopen ook dit jaar weer op een grote deelname te kunnen rekenen. Het aanmelden van kerkgebouwen en/of activiteiten kan nu al door te klikken op: aanmelden.

Open Kerkendag is ook op Facebook, Instagram en LinkedIn te vinden.

Hartelijke groet,

Liam Borger – coördinator Open Kerkendag 2023

Naar nieuwsarchief

Korte nieuwsflitsen

7 uren geleden

Open Kerken
Thomas a Kempis († 1471) was een wereldberoemd priester van het klooster op de Sint-Agnietenberg bij Zwolle. Hij maakte deel uit van de Moderne Devotie, de kerkelijke vernieuwingsbeweging die grote invloed heeft gehad op het geestelijk klimaat in Europa. Thomas is de auteur van De Navolging van Christus, een van de beroemdste werken uit de geschiedenis van de christelijke spiritualiteit. In de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Zwolle kunt u het reliek vinden van Thomas a Kempis. Deze prachtige basiliek is eveneens te bezoeken tijdens Open Kerkendag. U kunt zelfs de bekende Peperbus beklimmen. Dat belooft een mooi uitzicht! www.basiliekzwolle.nl/reliekschrijn-van-thomas-a-kempis/ ... Bekijk meerZie minder
Bekijk op Facebook
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Open Kerkendag 2019? Schrijf u dan hieronder in voor onze digitale nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.