Maandag 10 juni 2019 is het in Breda Open Kerkendag en Nassaudag

RENÉ DE CHÂLON IN DE WAALSE KERK

Op 5 februari jl. heeft René de Châlon postuum zijn 500ste verjaardag gevierd in een bomvolle Waalse Kerk. Voor degenen die dat feestje hebben gemist, is er tijdens de Nassaudag 2019 de gelegenheid om nog wat na te feesten. Er is een expositie te zien over het leven van deze eerste prins van Oranje-Nassau. Geboorte, opvoeding, huwelijk en sterven passeren in beeld de revue. Ook de vragen Wat was Orange? Wie waren zijn voorvaderen? en Waar kwam Anna van Lotharingen vandaan? zullen worden beantwoord.

Op deze Nassaudag zal het luiklokje van de Waalse Kerk om 11.30 uur officieel de naam “Cloche René de Châlon” krijgen, waarna het deze dag half uur geluid zal worden.

Kinderen kunnen elkaar en hun ouders uitdagen om enkele René-en-Anna-spelletjes te spelen. Terwijl de kinderen een plaat van de Waalse Kerk een kleurtje geven, kunnen de ouders proeven van het – speciaal voor de 500ste verjaardag van René gebrouwen – René de Châlon bier.

Dit ‘feestje’ wordt georganiseerd door de Stichting Historisch Breda i.s.m. Breda Nassaustad en de Vrije Gidsen. Overigens is er de mogelijkheid om aan te melden voor de Cursus Historie van Breda voor beginners waarvan in maart 2020 de tiende ronde zal starten.

Waalse Kerk, Catharinastraat 83 – Breda, openstelling van 11.00u tot 17.00u, gratis entree.

Meer weten over de activiteiten op deze dag? Kijk dan op:http://www.bredanassaustad.nl/

Terug naar nieuwsarchief