Jongerenactiviteit – Wat is de toekomst van kerkgebouwen?

Bijeenkomst: Wat is de toekomst van kerkgebouwen?
In de aanloop naar Open Kerkendag 2019 organiseert Stichting Open Kerken op 6 juni voor jongvolwassenen een bijeenkomst over de toekomst van de kerkgebouwen. Tijdens deze bijeenkomst zal designer Florian de Visser een workshop ‘Hack the Church’ verzorgen. Daarnaast is er ruimte voor het ontdekken van het Jheronimus Bosch Art Center, wat tevens een voormalig kerkgebouw is.

Workshop
Florian de Visser is een designer uit Eindhoven die ‘site-specific storytelling’ ontwikkeld.  Met de workshop Hack the Church worden alle aanwezigen uitgenodigd om creatief aan de slag te gaan met het bedenken van toekomstscenario’s voor kerkgebouwen. Het doel van de workshop is om los van alle kennis die je al hebt na te denken over de breedst mogelijke vormen van herbestemming.

De kern van deze avond is dat deelnemers op een informele aan de slag met vraagstukken over de toekomst van kerkgebouwen. Dankzij de ontkerkelijking komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. Hierdoor rijst de vraag wat de essentie van het kerkgebouw is voor de stad of dorp waar het staat? En welke elementen kunnen een nieuwe invulling  krijgen in de toekomst?

Heb jij ook zin om op een informele en creatieve manier aan de slag te met dit vraagstuk? Meld je dan via info@openkerkendag.nl

Datum: donderdag 6 juni 2019
Locatie: Jheronimus Bosch Art Center
Tijdstip: 19.30-22:30 uur. Inloop om 19:30 uur, aanvang programma 20:00 uur.
Entree: gratis (aanmelding verplicht)

Iedereen die geïnteresseerd is in (religieus) erfgoed is welkom om mee te doen aan de workshop/gesprek.

Terug naar nieuwsarchief