ZEVENBERGEN | H. BARTHOLOMEUSKERK

Kunst (expositie) | Markt/beurs | Rondleiding |

De RK H. Bartholomeuskerk is ontworpen door architect J. Stuyt en is in 1929/1930 gebouwd. De kerk is in grote trekken Neo-Romaans, met haar rondbogen en kruisvorm. Er zijn bijzondere muurschilderingen, geschilderd door Jos ten Horn, ook de prachtige glas-in-lood ramen zijn door hem ontworpen. De kerk heeft een strak interieur met bogen die Moorse trekken hebben, net zoals de Madelène-basiliek in Vezelay (Fr.). Deze kerk vormt samen met de Ned. Hervormde Catharinakerk, het monumentale middelpunt van Zevenbergen. Het is een gebouw vol symboliek en verhalen. Een bijzonder gebouw dat de moeite waar is om eens nader mee kennis te maken.

De Bartholomeuskerk is op maandag 10 juni open van 13:00 tot 16:00 uur. Op deze dag zullen er rondleidingen verzorgd worden door het Rondleidersgilde van de Bartholomeuskerk.

Programma:

1. Rondleidingen in kerk en kelder (tijdens de oorlog van ’40-’45 hebben hierin 2700 mensen geschuild gedurende het bombardement van 9 dagen).
  2. Reli(gieuze) boekenmarkt achter in de kerk.
  3. Expositie van spullen uit het kerkarchief: o.a. doopboeken.

4761 CE Zevenbergen

Maandag 10 juni van 13:00-16:00 uur.