WIJK EN AALBURG | OUDE KERK AALBURG

Muziek |

De kerk van Aalburg is van oorsprong een katholieke kerk. Een vooruitgeschoven post van een kloosterorder uit St truiden in Belgie en daarmee één van de oudste kerken uit het lande van Heusden en Althena. In de kerk hangt nog een klok die gewijd is aan Maria van Heusden. Na de reformatie is de kerk ruim 400 jaar in gebruik geweest voor kerkdiensten van de hervormde gemeente. Omdat het kerkgebouw te klein was is medio 2011 gestart met de bouw van een nieuwe kerk vlakbij de oude kerk .

Prachtig gelegen in de voet van de Maasdijk Vanaf 1605 door protestantse gemeenschap gebruikt tot 2013.  Nu beschikbaar voor speciale diensten, concerten en lezingen.  Knusse karakter van de kerk samen met grote gastvrijheid spreken de mensen erg aan.  Na aantal functionele aanpassing wordt er aan breder culturele programmering gewerkt met o.a. Verjaardag van Bach en bevrijding en kerstconcerten.

Tijdens de open dag zal er muziek worden gemaakt, maar worden ook mensen uitgenodigd om zelf het orgel te beklimmen.

Bron afbeelding Reliwiki.

Maasdijk 57