VELP | KUNSTKERKJE

Lezing | Rondleiding | Tentoonstelling |

Het mooie ‘ Kunstkerkje ’ (ook wel bekend als de Vincentiuskerk) in Velp is de oude R.K. Parochiekerk van Velp, gebouwd in de 11e eeuw, idyllisch gelegen aan de Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Oud-Velp/Grave. De kerk is een Rijksmonument en eigendom van de gemeente Grave. Sinds 1977 vinden er wekelijks op zaterdag en/of zondagen kunstexposities en muziekconcerten plaats. De organisatie daarvan is in handen van Stichting Kunst in het Kerkje, door louter vrijwilligers gedragen. Veel bezoekers van Grave en ver daarbuiten, weten het Kerkje te vinden. Het nieuwe stichtingsbestuur streeft, naast de huidige invulling, naar verjonging in de programmering, zowel in vraag als aanbod.

Op maandag 10 juni is het Kunstkerkje tussen 11:00-17:00 geopend voor publiek.

Tijdens deze dag zal Velps Heem aanwezig zijn om de bezoekers te vertellen over het gebouw en de historie ervan. Tevens verzorgt Stichting KihK een tentoonstelling en een mini workshop ‘Kunstadvies’ voor amateur kunstbeoefenaars.

Genoeg redenen op het kunstkerkje op Open Kerkendag te bezoeken!

Zie voor verdere info www.kunstinhetkerkje.nl

Kunstkerkje

Pastoor Loefsweg 1