UTRECHT – GEERTEKERK

Rondleiding | Utrecht |

Bezoek de Geertekerk in Utrecht, een historische kerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1122! De oorspronkelijke kerk stond buiten de stadswallen, maar werd later verplaatst naar een nieuwe locatie binnen de stadsmuren. De bouw van de nieuwe Geertekerk vond plaats tussen 1255 en 1259 en resulteerde in een imposant romaans gebouw van tufsteen.

De Geertekerk heeft door de eeuwen heen verschillende aanpassingen ondergaan, waaronder uitbreidingen met een dwarsschip en een koor in de 14e eeuw, en toevoeging van portalen en kapellen in de 15e eeuw. Interessant genoeg had de Geertekerk in de 14e eeuw ook een kluis, waarin een kluizenares zich de rest van haar leven wijdde aan God.

De Geertekerk heeft ook een rol gespeeld in de Reformatie, waarbij de onvrede over kerkelijke praktijken leidde tot veranderingen in de kerk. Ondanks deze uitdagingen heeft de Geertekerk haar historische karakter behouden en is het een unieke plek om te bezoeken en de rijke geschiedenis van Utrecht te ontdekken.

Kom naar de Geertekerk en bewonder het prachtige romaanse gebouw, ontdek de interessante geschiedenis, en geniet van de bijzondere sfeer van deze historische kerk. Of je nu geïnteresseerd bent in religie, geschiedenis of architectuur, de Geertekerk is zeker een bezoekje waard!

Adresgegevens

Geertekerkhof 23
3511 XC UTRECHT

OPEN: 10.00 tot 17.oo uur.