SUSTEREN – AMELBERGA BASILIEK

Rondleiding | Limburg | Kunst (expositie) | Tentoonstelling |

Stap terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van de Sint-Amelbergabasiliek in Susteren. Deze unieke kerk dateert uit de vroege middeleeuwen en herbergt veertien heilige personen, waaronder moeder overste Amelberga. Na een renovatie in de elfde eeuw heeft de basiliek haar huidige vorm gekregen, en is het nog steeds een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen in de regio.

Maar wat deze basiliek echt bijzonder maakt, is de Schatkamer. Hier worden cultureel waardevolle objecten bewaard, die teruggaan tot de zevende eeuw. Van sarcofagen tot Byzantijnse zilveren platen en reliekschrijnen, de Schatkamer herbergt een schat aan religieuze kunst. En het beste van alles is dat je de Schatkamer nog steeds kunt bezoeken, op afspraak natuurlijk.

Wil je nog meer ontdekken over de geschiedenis en de kunstschatten van de Sint-Amelbergabasiliek? Maak dan een stop op de Route vol Verwondering. Tijdens deze fietsroute door de Grensmaasvallei kun je meer dan 30 locaties digitaal bezoeken en de verhalen ontdekken. Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour en laat je verwonderen door de prachtige kerkelijke schatten van Limburg. Mis deze kans niet tijdens de Open Kerkendag op 29 mei 2023, Tweede Pinksterdag!

VERWONDERTOUR

AUDIOTOUR

Adresgegevens

Salvatorplein 1
6114HB Susteren
Map It

OPEN: