RIJSBERGEN | SINT BAVOKERK

De St Bavokerk is een ontwerp van architect Jacques Groenendaal uit Breda. Het is een driebeukige kerk in neo-gotische stijl. De bouw startte in 1916 onder directie van pastoor Serrarens, architect Groenendaal en opzichter  Rene Lasnahier uit Gulleghem uit Belgie.  Onder de vaklieden bevonden zich vele Belgische vluchtelingen. De kerk werd op 15 april 1918 door bisschop Hopmans in gewijd. De kerktoren heeft een hoogte van 68 meter. Het ontwerp van het altaar is van Dom v.d. Meij uit Oosterhout. De altaren werden door de firma v.d. Wildenberg uit Aywaille (Belgie) vervaardigd. In de kerk staan beelden van de H. Familie, Mariabeeld, St  Jozef en van de H. Bavo. De vijf gebrandschilderde ramen in het priesterkoor zijn geschonken (geruild)door het aartsbisdom van Mechelen in ruil voor de gebeente van kardinaal J.H. van Frankenberg.

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 organiseert de Stichting nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen voor de 30stekeer het Nationaal Jongerenkorenfestival.

In de 1steweek van oktober wordt jaarlijks het drama van de Vloeiweide herdacht.

St. Bravostraat 7, 4891 CG

Rijsbergen