NISPEN – HEILIGE MARIA HEMELVAARTKERK

Rondleiding | Noord-Brabant |

Welkom bij de Heilige Maria Hemelvaartkerk in Nispen! Deze prachtige kerk, ontworpen door de beroemde architect J. Cuypers, dateert uit 1931 en heeft een rijke geschiedenis.

Na hevige beschadigingen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk hersteld en in 1958 werd er een nieuwe kerktoren gebouwd naar ontwerp van architect J. Elst uit Roosendaal. Vandaag de dag is de kerk een adembenemende mix van oud en nieuw, en biedt het een inspirerende omgeving voor mensen van alle leeftijden en achtergronden.

Als u de kerk binnenstapt, wordt u begroet door prachtige architectuur en kunstwerken, waaronder het glas-in-loodraam in de zijkapel ter ere van de H. Donatus, die bescherming biedt tegen onweer en blikseminslag.

Buiten de kerk, op loopafstand, vindt u ook de Vredeskapel die ook ontworpen is door J. Cuypers. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de serene omgeving.

We nodigen u van harte uit om op 29 mei, Tweede Pinksterdag, tijdens de Open Kerkendag, onze kerk te bezoeken en te ervaren wat deze bijzondere plek te bieden heeft. Ons team staat klaar om u te verwelkomen en meer te vertellen over de geschiedenis en betekenis van de Heilige Maria Hemelvaartkerk in Nispen.

Adresgegevens

Kerkplein 1
4709 BJ Nispen
Map It

OPEN: 13.00-16.00 uur