MARKNESSE – MARIA STERRE DER ZEE

Flevoland | Rondleiding |

Ontdek de betoverende geschiedenis van de kerk van Marknesse tijdens de Open Kerkendag op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023!

Reis mee terug in de tijd en verken het prachtige kerkgebouw, dat een belangrijke rol speelt in de geschiedenis van Marknesse. De eerste noodkerk werd al in 1944 gebouwd, maar al snel groeide de behoefte aan een grotere en indrukwekkendere kerk. Dankzij een gunstige financieringsregeling kon de kerkgemeenschap in 1956 beginnen met de bouw van de nieuwe kerk, ontworpen door architect A.J.M. Vosman.

Het kerkgebouw zelf is een architectonisch juweeltje, met zijn zadeldak en symmetrische vooraanzicht dat gedomineerd wordt door de imposante toren. De prachtige rondboogvormige vensters met glas-in-lood geven de kerk een serene en uitnodigende sfeer. Bij de entree word je verwelkomd door een gebeeldhouwd reliƫf van een Madonna met kind, dat het hart van de kerk siert.

De toren herbergt een bijzondere luidklok, gegoten door Petit en Fritsen in Aarle-Rixtel, met het opschrift “Maria Vocor Ubi Pridem Sonibus Maris Nunc Vox Mea Laudat Dominum” – een eerbetoon aan Maria. Het beeld van Maria aan de voorzijde van de kerk, vervaardigd uit tufsteen, is een meesterwerk van P.C. van Dungen uit Oostrum.

Tijdens de Open Kerkendag op Tweede Pinksterdag nodigen we je uit om deze historische kerk van dichtbij te komen ervaren. Geniet van rondleidingen, bewonder het prachtige interieur en leer meer over de bijzondere geschiedenis en betekenis van de kerk voor de gemeenschap van Marknesse.

Of je nu een liefhebber bent van architectuur, geschiedenis, religie of gewoon op zoek bent naar een moment van bezinning, de kerk van Marknesse biedt voor ieder wat wils. Laat je betoveren door de rustige atmosfeer en het indrukwekkende erfgoed dat deze kerk te bieden heeft.

Kom en vier met ons de Open Kerkendag op 29 mei 2023 in de kerk van Marknesse. Ontdek de verborgen schatten van dit prachtige gebouw en laat je inspireren door de verhalen die hier al eeuwenlang worden bewaard. Wees welkom en maak van deze dag een viering van gemeenschap, cultuur en spiritualiteit.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen tijdens de Open Kerkendag in Marknesse. Tot ziens op 29 mei!

 

Adresgegevens

G.Lokkenstraat 32
8316 AE Marknesse
Map It

OPEN: 13.30 tot 17 uur.