MACHAREN | SINT PETRUS BANDENKERK

Muziek | Rondleiding |

De cultus van de Heilige Odrada is te Macharen geconcentreerd rond de Odradakapel aan de Hoefstraat en de parochiekerk van Sint Petrus’ Banden, gelegen op de hoek van de Dorpstraat en de Kerkstraat. De neogotische parochiekerk van Macharen, toegewijd aan Sint Petrus’ Banden, werd in 1862 gebouwd naar ontwerp van de Tilburgse architect H.J. van Tulder. De kerk staat op de plek van een middeleeuwse kerk, waarvan de vijftiende-eeuwse toren behouden bleef. De toren werd in 1882 met een segment en een nieuwe spits verhoogd. In deze zaalkerk bevinden zich onder andere een hoogaltaar uit 1862, een monumentaal Smits-orgel uit dezelfde periode en een borstbeeld van de Heilige Odrada.

Open voor bezoekers: 13:00-17:00 uur.

Tijdens de Open Kerkendag zal Colijn Buis het Smits orgel bespelen. Concerten beginnen om 14:00, 15:00 en 16:00 uur.

Bron afbeelding Reliwiki en Rijksmonumenten

Dorpstraat 1