HULST | H. WILLIBRORDUS

Rond 1200 bouw van huidige katholieke kerk in gotische stijl. In 1645 veroverde Frederik Hendrik Hulst en werd de kerk protestant.

In 1806 werd de Willibrordusbasiliek een simultaan kerk toen Napoleon bepaalde dat ook de katholieken recht hadden op een eigen gedeelte van de kerk. Er werd een muur gebouwd tussen schip en koorkerk.

Diverse torens brandden af, zo ook in 1868. Pierre Cuypers werd aangezocht een nieuwe toren voor de basiliek te ontwerpen en bouwen.

In 1929 werd het schip teruggekocht van de protestanten. Een grote restauratie volgde door Joseph Cuypers, de zoon van Pierre. Na deze restauratie heeft de Paus de kerk tot basiliek verheven.

In 1944 werd de toren van Pierre Cuypers door de bevrijders van de kerk geschoten. In 1957 stond er een nieuwe toren op, onbegrepen en verbijsterend voor de bevolking.

In de jaren 90 is er een grote restauratie geweest.

De kerk is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Op zondagmiddag in de zomermaanden is tevens de Librije geopend. Hier kunt u de vaste en wisselende tentoonstellingen bezoeken.

Bron afbeelding Reliwiki.

Steenstraat 22,
4561 AS te Hulst

De kerk is dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur.