HEUSDEN | H. ANTONIUS VAN PADUAKERK

Kunst (expositie) | Rondleiding |

Bouwjaar van de kerk is 1921. Architect Vorstermans heeft het gebouw samen met de school uit het dorp Heusden, die in 1919 gebouwd is, ontworpen.

Het startkapitaal dat voor het bouwen van school en kerk gediend heeft is bij elkaar gebracht door het starten van een coöperatieve winkel, opgezet rond 1910.

Daarnaast heeft een grote mate van zelfwerkzaamheid, van de inwoners van Heusden, het mogelijk gemaakt om beide gebouwen van de grond te krijgen.

Programma Open Kerkendag 2019:

– Aandacht en informatie over de geschiedenis van de het kerkdorp Heusden en in het bijzonder over het ontstaan van de school en de kerk.

– Uitlegsessies over de geschilderde (schilderijen) kruisweg in deze kerk.

– Tentoonstelling van kunstwerken van lokale Heusdense kunstenaars.

Daarnaast wordt aan bezoekers gevraagd om mee te praten over mogelijke suggesties over kerkdiensten in zijn algemeenheid en suggesties die bruikbaar zijn voor een ‘belevingskerk’ in het bijzonder.

Bron afbeelding Wikipedia.

Vorstermansplein 14,