HEUSDEN – H. ANTONIUS VAN PADUAKERK

Rondleiding | Noord-Brabant | Kunst (expositie) |

Kunst in de kerk van Asten Heusden.

De Antonius van Padua kerk in Asten Heusden werd 100 jaar geleden gebouwd. Voor de opbouw van een levendige samenleving vonden de bewoners een kerk onmisbaar. Om die wens te realiseren sloegen ze de handen ineen en bouwden ze daadwerkelijk de huidige kerk. Het is nauwelijks voor te stellen dat dit prachtige en sfeervolle gebouw in zo’n korte tijd werd gebouwd.

De kerk was altijd al een centraal punt voor activiteiten binnen de Heusdense gemeenschap. Belangrijk is dan ook dat de kerk behouden blijft voor de functie die ze al ruim 100 jaar vervult. Om dit extra onder de aandacht te brengen van parochianen en alle andere belangstellenden organiseren we Tweede Pinksterdag Open Kerkendag. De geschiedenis van de kerk en de 100-jarige parochie worden in beeld gebracht met foto’s, teksten en films.

Om de centrale functie van onze kerk te benadrukken exposeren 7 Heusdense kunstenaars hun werk. De tentoonstelling bestaat uit allerlei stijlen schilderijen, keramiek, mozaïek, glaskunst en een groot quitldoek.

Iedereen is welkom om te komen kijken, genieten en een praatje te maken.

De kerk is open op Tweede Pinksterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.

 

Adresgegevens

Vorstermansplein 14,
5725 AM te Heusden

Reliwiki

Openingstijden: van 13.00 tot 17.00 uur.