HAGHORST | ST. JOSEPHKERK

Kunst (expositie) | Tentoonstelling |

Omdat de kern Haghorst ook een eigen kerk wilde hebben, namen de inwoners vlak na de tweede wereldoorlog hiervoor het initiatief. En kenmerkend voor “de kern waar pit in zit” gingen de inwoners zelf aan het werk om de kerk te gaan bouwen. Heel Brabant werd afgestruind om bouwmateriaal op de kop te tikken en werden stenen opgehaald in Udenhout. Uit het Haghorstse bos ‘t Stuk  kwamen de daksparren. Ook leverden de Haghorstenaren een grote financiële bijdrage van een kleine 14.000 (!) gulden voor de bouw van de kerk. Na de noeste arbeid door de parochianen werd op 22 december 1946 de kerk officieel in gebruik genomen. Op 12 juli 1949 werd pastoor Versteijnen tot de eerste pastoor van de parochie Haghorst benoemd.

Op maandag 10 juni wordt in het kerkgebouw een expositie georganiseerd met werken van lokale kunstenaars.

Witvenstraat 1
5089 NG  Haghorst

Maandag 10 juni 13:00-17:00 uur.