ELSHOUT | SINT JAN EVANGELIST

Van Tulder (route) |

Op 15 april 1878 werd de eerste steen van deze kerk gelegd door pastoor Van den Bogaert. Architect van Tulder uit Tilburg en aannemer Van Rooy uit Den Haag speelden het klaar om in één jaar de kerk te bouwen. Op 24 april 1879 werd de kerk ingezegend en op 1 mei droeg de abt van Berne er de eerste plechtige H. Mis op.

Op 3 april 1973 bezweek de kerktoren tijdens een hevige storm. Maar na wat noodvoorzieningen en met de medewerking van de hele parochie stond in 1975 de toren weer fier op de kerk.

Door de bekende Elshoutse beeldhouwer Hendrik van  der Geld werd het hoogaltaar in marmer en steen, het altaar voor de martelaren van Gorkum, de 2 biechtstoelen, de kruisweg en het altaar van de Wonderbare Moeder gemaakt.

De Sint Jan Evangelistkerk is op maandag 10 juni geopend van 08:30-18:00 uur

Bron afbeelding Reliwiki.

Kerkstraat 37
5154 AN Elshout
Sint Jan Evangelist

De kerk inclusief Maria-retabel is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 18.00 uur.