DELFT – OUD-KATHOLIEKE KERK

Rondleiding | Schuilkerk | Viering | Zuid-holland |

Wij organiseren om 16:30 een Engelstalige avondgebed in Anglicaanse stijl.

Ontdek het goed verborgen erfgoed van de Oud-Katholieke Kerk tijdens de Open Kerkendag op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023! Stap terug in de tijd en maak kennis met de bijzondere geschiedenis van de Oud-Katholieke Kerk. De bouw van dit unieke kerkgebouw begon op 4 juni 1743, toen twee huizen werden afgebroken om plaats te maken voor de kerk. Op 4 juli legden de kinderen van Jan Coch, eigenaar van de huizen, symbolisch de eerste stenen op de vier hoeken van het nieuwe gebouw.

Met veel toewijding en in een recordtempo werd de kerk voltooid. Het ontwerp mocht niet groter worden dan de fundamenten van de oorspronkelijke bouwvallige woningen. Zelfs steekpenningen werden gegeven om de stadarchitect, Jacob van Dussen, te bewegen de kerk gunstig te beoordelen. Het stucwerk, dat werd uitgevoerd door de bekwame stucwerker Christiaan Hansche, was voltooid op 19 december 1743.

Op 22 december, slechts enkele dagen voor Kerstmis, vond de wijding van de nieuwe kerk plaats. Hoewel de kerk verscholen lag, bood het een warm thuis voor de parochie van de Nieuwe Kerk.

In 1784 werden de parochies van de Oude en de Nieuwe Kerk samengevoegd, waardoor een enkele parochie ontstond. Deze samensmelting bracht een bijzondere betekenis met zich mee, met Maria en Ursula als patronessen van de Oud-Katholieke kerk. Ursula was namelijk de beschermheilige van de voormalige Nieuwe Kerk.

Tijdens de Open Kerkendag op Tweede Pinksterdag nodigen we je uit om dit historische juweeltje te ontdekken. Laat je betoveren door de verborgen pracht van de Oud-Katholieke Kerk en geniet van een unieke ervaring vol geschiedenis en spiritualiteit.

Laat je leiden door de gangen van de kerk, bewonder het meesterlijke stucwerk en voel de eeuwenoude sfeer. Luister naar de verhalen die deze heilige plaats te vertellen heeft en laat je inspireren door de toewijding van degenen die deze kerk hebben gebouwd en onderhouden.

Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, religie, geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een moment van bezinning, de Oud-Katholieke Kerk biedt een warm welkom aan iedereen. Sluit je aan bij ons tijdens de Open Kerkendag op 29 mei 2023 en maak deel uit van een dag vol gemeenschap, cultuur en spirituele ontdekking.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens de Open Kerkendag. Kom en beleef de betovering van de Oud-Katholieke Kerk op 29 mei!

Adresgegevens

Bagijnhof 21
2611 AN Delft
Map It

OPEN: 16:00 tot 18:00