BINGELRADE – SINT-LAMBERTUSKERK

Rondleiding | Limburg |

Op 29 mei 2023 vindt de Open Kerkendag plaats en één van de bijzondere kerken die bezocht kan worden is de Sint-Lambertuskerk in Bingelrade. Deze kerk is gelegen op een kerkheuvel aan de Dorpsstraat en is een indrukwekkend bouwwerk dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Maar de kerk heeft ook een bijzondere geschiedenis en religieuze objecten die het bezoeken waard zijn. Zo bevindt zich in de kerk een botreliek van Apollonia, een heilige die vereerd werd om hulp te vragen bij tandpijn. Ook staat er een houten beeld van Apollonia, die al eeuwenlang door gelovigen wordt vereerd.

De begraafplaats van Bingelrade ligt op ongeveer een kilometer ten noordwesten van de kerk en markeert de plek waar de voorganger van de huidige kerk ooit stond. Het is een plek van rust en bezinning waar vele dorpelingen hun dierbaren hebben begraven.

Dus kom langs tijdens de Open Kerkendag en ontdek de rijke geschiedenis en religieuze betekenis van de Sint-Lambertuskerk en de bijbehorende begraafplaats. Laat je inspireren en geniet van de prachtige omgeving waar deze kerk zich bevindt.

Adresgegevens

Adres: Dorpsstraat 114, 6456 AG Bingelrade

OPEN: 14.00 uur tot 17.00